اهميت آهن، يُد و امگا۳ در عملكرد مغزي دانشآموزان
به گزارش بهداشت نيوز، در بين املاح مختلف، آهن از اهميت خاصي براي دانشآموزان برخوردار است، چون وجود آن براي عملكرد شناختي و رشد مغزي ضروري به حساب ميآيد.
به گزارش بهداشت نيوز، در بين املاح مختلف، آهن از اهميت خاصي براي دانشآموزان برخوردار است، چون وجود آن براي عملكرد شناختي و رشد مغزي ضروري به حساب ميآيد. مطالعات علمي نشان دادهاند كه كمبود آهن باعث كاهش ضريب هوشي (IQ) در كودكان، ضعف در قوه تفكر و اختلال در تواناييهاي حل مساله آنان ميشود. كمبود آهن، حتي اگر به سطح بيماري كمخوني نرسد، با ضعف در حافظه و اختلال در مهارتهاي فكري مرتبط است.
كمبود يُد نيز موجب كاهش ضريب هوشي در كودكان ميشود. درواقع، مطالعات علمي نشان ميدهند كه كمبود يُد، ضريب هوشي را در كودكان بين ۱۲ تا ۱۴ نمره پايينتر ميآورد. خوشبختانه، استفاده از مكملها در كودكان مبتلا به كمبود يُد و آهن، اثرات ناشي از كمبود آنها را جبران ميكند.
از بين منابع غني از آهن ميتوان به اين موارد اشاره كرد: گوشت قرمز، غذاهاي دريايي، سبزيهاي برگ سبز، مغزهاي خام، حبوبات و انواع مواد غذايي غنيشده با آهن مثل ماكاروني يا نان.
ماده ديگري كه از اهميت خاصي در تمركز دانشآموزان برخوردار است، امگا-۳ نام دارد. اسيدهاي چرب امگا-۳، نوعي از چربيهاي سالم هستند كه براي غشاي سلولي مغز ضروري به حساب ميآيند. بدن انسان نميتواند امگا-۳ توليد كند، پس بايد اين ماده مهم را به رژيم غذايي اضافه كرد. كمبود امگا-۳ در دانشآموزان ميتواند روي توانايي تمركز آنان، تاثير منفي بگذارد. يكي از مطالعات منتشرشده در Pediatrics در سال ۲۰۱۲ ميلادي، نشان ميدهد كه كمبود امگا-۳ در كودكان مبتلا به اختلال نقص توجه بيشتر است. بهترين منابع حاوي امگا-۳ بدين ترتيب هستند: ماهيهاي چرب، گردو و سويا. البته ميتوان از روغن ماهي و روغن بذر كتان نيز براي دريافت امگا-۳ استفاده كرد.