صفحه اول    فرهنگی    فرصتهای استخدامی    اجتماعی، سیاسی    مقالات    خدمات    فراخوان    استخدام ( کارفرما ، کارجو)  
جمعه، 31 فروردین 1403 - 16:52   
  تازه ترین اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 20585صفحه نخست » اخبار علمی ، فرهنگیپنجشنبه، 2 مرداد 1393 - 13:32
نگاهی اجمالی به مطالعه کتاب
  
فرهنگیان نیوز - تدبیر:

نگاهی اجمالی به مطالعه کتاب

مهرداد حسینی

Avazak.ir

براساس آمارهای ارایه شده میزان سرانه مطالعه کتاب در کشور نزدیک به سیزده دقیقه در شبانه روز است که در مقایسه با رقم میانگین مطالعه که 75 دقیقه در شبانه روز است رقم ناچیزی را به خود اختصاص میدهد.

همه ی ما از کودکی خود آموخته ایم که کتاب " یار مهربان " و  روشن کننده  مسیر درست زندگی است که می تواند انسان را در نیل به اهداف بلند وکسب درجات مختلف آن یاری نماید .لذا  به نظر میرسد با وجود چنین اهمیتی این سهم ناچیز از سرانه مطالعه  در حوزه کتاب قدری نگران کننده است .

اگر آمار  ارایه شده در بررسی  سرانه مطالعه کتاب در شبانه روز درست باشد می تواند  موجبات دل مشغولی علاقمندان به حوزه کتاب  را فراهم آورد .و باید از سوی اهل نظر دلایل این استقبال کم از مطالعه کتاب بررسی شود .در این مختصر به چند سئوال اشاره می شود.

آیا کتب منتشره در کشور نمی تواند مخاطبان خود را اقناع کند ؟آیا زندگی امروزی ما مجال فرصت مطالعه  کتاب را به انسان نمی دهد ؟آیا مطالعه کتاب وصرف وقت برای آن  ما را از امور دیگر زندگی باز می دارد ؟آیا ظهور برخی رقبا که سهل الوصول تر است جای این گهر گرانسنگ را گرفته است؟آیا از مطالعه کتاب  منافع مادی  مورد لزوم زندگی امروزی به دست نمی آید ؟ آیا موسسات فرهنگی ما توجه کافی به مقوله کتاب دارند ؟آیا نهاد کتابخانه های عمومی کشورتوان کافی پرداختن به این موضوع  مهم را دارد ؟

آنچه مسلم است آن است که طی سالهای گذشته تیراژکتب منتشره  نسبت به گذشته دورتر افزایش قابل توجهی داشته است و البته دستگاههای مختلف فرهنگی  در کشور هم در جهت توسعه فضای نشر کتاب تلاش های خوبی از خود نشان داده اند که کتب متنوع موجود در کشور حکایت از این مدعی دارد.

پر واضح است که کتب موجود در کتابخانه هامی توانند بدون هیچ چشمداشتی انبوهی از اطلاعات را به مردم داده  وآنان را در مسیر علمی پیش رو  یاری نمایند.. اما برابر آمارهای منتشره به ازای هر 60هزار ایرانی یک کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد که عدد مطلوبی از آن به دست نمی آید با ذکر این نکته که عدد کتابخانه ها خود معیار نبوده بلکه میزان کتب موجود در آن والبته نیاز های واقعی مطالعه کنندگان را هم باید لحاظ کرد .

به روشنی باور داریم که کتاب، روشن کننده فضای تاریک ذهن جستجو گر انسان است  و با مطالعه کتاب و افزایش دانسته های گوناگون ،گاهی انسان به خود می آید که چه فرصت هایی از عمر و زندگی خود را به آسانی از دست داده است که می توانسته افزون بر آنچه بوده  در این  مسیر ارزشمند  سپری نماید .

کتاب، آن یار مهر بانی است که هر جمله ی از دانایی آن جایگزین  جهل تباه کننده ذهن ماست.

واژه واژه جدیدی که از علما ،با کتب آنان به ما منتقل می شود نوید زندگی توام با آرامشی است که ارمغان علم ودانایی است . وهمنشینی و مانوس بودن با کتاب ، خوان  بی دریغی است که از سوی عالمان و نویسندگان  گسترده شده تا هر کس به سهم خود از آن بهره مند گردد.

کتاب همچون چراغی منور ،روشن کننده راه سعادت بشری و البته موجب هدایت انسانی است . کتاب همچون آب زلالی است که در مسیر خود آلودگی های ذهن انسان را شستشو میدهد .

کتاب پنجره ی تازه ای در  خانه ذهن انسان می گشاید  تا فضای زیبای هستی را  بهتر به نظاره بنشیند .

کتاب خوب حاصل زحمت ورنج فراوان کسانی است که لحظه لحظه ی عمر گرانسنگ خود را در پدید آوردن آن مصروف داشته اند عمری که شاید می توانست در مسیر دیگری صرف شود لکن به جهت دلبستگی و علاقه درونی میل به زدودن زنگار جهل از سیمای واقعی جهان در این جهت  سپری شده است. آنانی که با قلم خود ابرهای تیره جهل ونادانی راکنار زده  تا خورشید دانایی برای دیگران بهتر تابیده شود.

امید که با همه عظمت و اهمیتی که کتاب آن یار مهر بان انسان که در ارج و قرب آن و ارزش گرانسنگش تردیدی وجود ندارد و توانسته است علیرغم بی جانی خود جان تازه ای به مشتاقان خود ببخشد از غربت حزن انگیز خود در جامعه بیرون آمده و کتاب و کتابخوانی فضای دلپذیر خود را در ایران   اسلامی ما پیدا کند .وجای آن دارد که متولیان حوزه فرهنگی کشور در سالی که از سوی رهبر فرزانه انقلاب  به" اقتصاد وفرهنگ باعزم ملی ومدیریت جهادی" نامگذاری شده است  بانگاهی دوباره به این مقوله ارزشمند فضایی را ترسیم کنند تا انشاا... "مهر کتاب ،آن یار آشنا   "بیش از پیش در دل یکایک مردم فرهنگ دوست ما افزوده  شود و چه خوش گفت شاعر که:

بهتر ز کتاب، آشنایی نبود                                   خوشتر ز "کتابخانه" جایی نبود

در دهر دوا برای امراض وجو د                                بهتر ز "مطالعه " دوایی نبود

تعداد بازدید: 1203 ، امتیاز کاربران: 0 (0 نفر) ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظرات کاربران: 1 نظر (فعال: 1 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 0)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
محمدی کنعان
|    | 1393/5/3 - 17:07 |     0     0     |
با سلام،همانطوری که می دانیم ،امروزه میزان مطالعه شهروندان هر کشور یکی از شاخصهای بنیادی توسعه ان کشور محسوب می شود ،پس می توان نتیجه گرفت شاخص پایین مطالعه در هر کشوری می تواند در اینده منجر به عقب ماندگی ان کشور در دنیای شدیدا رقابتی و شتابان شود. پس به دلیل اهمیت موضوع به بعضی از مهمترین دلایل عدم گرایش شهروندان کشورمان به خصوص دانش اموزان به مطالعه اشاره می شود:
1-عدم تناسب دآرمد افراد تحصیل کرده با میزان تحصیلاتشان.
همانطوری که مشاهده می کنیم در جامعه امروزی متاسفانه شغلهای کاذب و دلالی دارآمد های بالایی را دارند که همین می تواند دانش اموزان را از مطالعه سر خورده کند.یعنی وقتی دانش اموزان مشاهده می کنند وضعیت اقتصادی معلمانشان تعریف انچنانی ندارد، لذا خودبخود اهمیت مطالعه در بین انها تضعیف می شود . لذا جهت افزایش شاخص مطالعه توجه به بهبودمعیشت معلمان کشور ضروری به نظر می رسد.

2 - نبودن ضوابط مشخص قانون در کسب پست های اجرایی با میزان تحصیلات و معدل در کشورمان. بعنوان مثال درکره جنوبی یکی از فاکتورهای کسب پست ها ی اجرایی ، معدل بالا منظور می شود لذا دانش اموزان جهت کسب پست های اجرایی در آینده، رقابت شدیدی برای کسب معدل بالا و مطالعه از خود نشان می دهند.لذا به نظر می رسد اگر نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی تصویب کنند که یکی ازشروط کسب پست ها اجرایی تحصیلات بالا و معدل بالا باشد، بنابراین قطعا شاهد گرایش بیشتر شهروندان به خصوص دانش اموزان به مطالعه خواهیم بود.

3- عدم تبیین اهمیت و اثرات مطالعه در افزایش کیفیت رفتار شهروندان در اجتماع و زندگی شخصی خودشان ، بعنوان مثال تحقیقات مختلف اثر قصه گویی و مطالعه در افزایش قدرت تخیل فرزندان و شهروندان و همچنین اثر مطالعه بر کاهش پرخاشگری و خشونت را به اثبات رسانیده است. بنابراین در کنار دلایل اقتصادی ،می توان گفت یکی دیگر از دلایل کاهش میزان تحمل شهروندان گرایش کمتر انها به مطالعه مبی باشد لذا به نظر می رسد صدا وسیما با دعوت از کارشناسان باید اثرات مطالعه را برای شهروندان تبیین کند.

4--عدم دسترسی راحتر شهروندان به خصوص دانش اموزان به کتابخانه ای عمومی کشور .بعنوان مثال حدود 90% شهروندان کشور سوئد عضو کتابخانه های کشورشان هستند و بطور متوسط روزانه یک ساعت و نیم کتاب مطالعه می کنند.جالب است بدانید، اینکه بچه های سوئدی با خواندن کتاب قصه توسط مادرانشان به سمت رختخواب بدرقه می شوند!! به نظر شما چه تعداد از مادران کشورمان این گونه رفتار می کنند؟
در صورت تمایل جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اهمیت کتابخوانی و ... می توانید به سایت زیر مراجعه بفرمایید.
www.iran-meteor.com


نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
امتیاز شما به اين خبر:
   کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© نسخه سوم فرهنگیان نیوز 1391
shoghlorg@gmail.com | info@farhangiannews.ir
پشتیبانی توسط: خبرافزار
Check  Out My Rank On PRTracking.com!
  خبر فوری: گزارش مراسم هفتمین بزرگداشت روز ملی منابع انسانی