شنبه، 1 اردیبهشت 1403 - 19:00   
  تازه ترین اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 26492صفحه نخست » اخبار علمی ، فرهنگیجمعه، 12 تیر 1394 - 14:43
تعدیل نیرو معلمان در آموزش و پرورش !!
  
فرهنگیان نیوز - تدبیر:

 

استخدام آموزش و پرورش باید به صورت بومی باشد/ تعدیل نیرو لازمه جبران کمبود نیروها عضو شورای عالی آموزش و پرورش گفت: کاهش تعداد دانش‌آموزان موجب بوجود آمدن نیروهای مازادی شده که در استخدام آموزش و پرورش باید به آن توجه شود.

 
غلامرضا عبدالوند عضو شورای عالی آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران در خصوص ضرورت آزمون استخدامی استاندارد گفت: در آموزش و پرورش با توجه به اینکه تعداد دانش‌آموزان از 18 هزار نفر به 13 هزار نفر تقلیل پیدا کرده است، در نتیجه با مازاد نیرو در بسیاری از استانها به ویژه در کلانشهرهایی نظیر تهران روبرو هستیم.
 
وی تاکید کرد: آزمون استخدامی باید به صورت منطقه‌ای برگزار شود، یعنی افراد بعد از پذیرش در منطقه‌ای خاص قادر به انتقال به کلانشهرها نباشند که تحقق این امر مستلزم مدیریت و برنامه‌ریزی و اختصاص اعتبارات است.
 
عبدالوند تصریح کرد: در صورتی که پذیرش در آزمون استخدامی به صورت کشوری انجام شود، بسیاری از معلمان پس از مدتی خدمت در مناطق محروم با روشهای مختلف خود را به مناطق برخوردارتر منتقل کرده که این امر زمینه‌ساز تورم نیرو در این شهرها و برهم خوردن توازن توزیع نیرو در کشور می‌شود.
 
هم اکنون مجوز آزمون استخدامی که از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اخذ شده است، شامل افرادی است که در دانشگاه‌های غیر فرهنگیان تحصیل کرده‌اند.
 
گفتنی است، توزیع نامناسب معلمین به گونه‌ای است که در کلانشهرها تورم نیرو و در برخی شهرستانها و مناطق کمبود نیرو وجود دارد.
 
عبدالوند برای این معضل پیشنهاد داد، بهتر است ‌آموزش و پرورش از سیاست تعدیل نیرو استفاده کند.
 
البته وی به این نکته اشاره داشت که تعدیل نیرو در آموزش و پرورش با توجه به تراکم بالای نیروهای مازاد در کلانشهرها و به خصوص تهران کار آسانی نخواهد بود و با توجه به اینکه این نیروهای مازاد استخدام رسمی‌اند و انتظارات و خدماتی هم دارند، در نتیجه آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند این کار را انجام دهد و مستلزم همکاری سازمانهای مختلف در راس آن همکاری دولت است.
 
تعدیل نیرو لازمه جبران کمبود نیروها است
 
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: بهترین راهکار برای این تعدیل نیرو برآورده کردن توقعات نیروها است و این شرایط باید به گونه‌ای انجام شود که نیروها و دولت به طور متقابل همکاریهای لازم را انجام دهند.
 
وی همچنین افزود: راهکار بعدی توجه به نیروهای دیپلم است، در حال حاضر معلمان با سابقه کاری 25 – 20 سال داریم که به طرق مختلف همچون سرباز معلم وارد بازار کار شده‌اند، توصیه می‌شود با ارائه تسهیلاتی این افراد از چرخه کاری دور شوند و به طور نیاز به اراده ملی است تا این معضل به راحتی و رعایت همه جوانب رفع شود.
 
چشم‌انداز کاری پذیرفته شدگان آزمون استخدامی
 
عبدالوند تصریح کرد: در آزمون استخدامی امسال قرار است هر معلمی از مسیر دانشگاه وارد سیستم کاری آموزشی شود و تا سال 95 خروجی برای بازار کار از طریق آزمون نداریم، در واقع پذیرفته شدگان باید یکسال دوره آموزشی را بر اساس انتظارات دانشگاه فرهنگیان بگذرانند و در صورت کسب نمره قبولی وارد عرصه آموزشی می‌شوند و در غیر این صورت این دوره‌ها برای آنان تمدید می‌شود.
 
آموزش و پرورش به طراحی اساسی نیاز دارد
 
عبدالوند به این موضوع اشاره کرد که ما میلیون‌ها لیسانس و فوق‌لیسانس بیکار داریم، پس بهتر است دانشگاه فرهنگیان سطح خود را ارتقا دهد و از بین این افراد دانشجویان را بپذیرد.
 

تعداد بازدید: 3169 ، امتیاز کاربران: 10 (1 نفر) ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظرات کاربران: 2 نظر (فعال: 2 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 0)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
محیط آرا
|    | 1394/4/12 - 15:15 |     18     4     |
دانشگا فرهنگیان برای حل مشکل بیکاری تشکیل نشده است این نگاه به دانشگاه فرهنگیان وآموزش وپرورش بسیار مخرب است وضربه جدی به تعلیم وتربیت زده است همین تفکر خطرناک 20 سال قبل تربیت معلم ها که کار آمدترین معلم هارا تربیت می کردند به تعطیلی 90 درصدی کشاند.وامروز جامعه ودانشگاه ها ی ما گرفتار ماحصل این تفکر هستند.دانشگاه فرهنگیان برای تمدن سازی بوسیله ایجاد تحول اساسی در آموزش وپرورش وجامعه با تغییر در سبک زندگی بوجود آمده است.استخدام کنونی دولت در آموزش وپرورش نیز مغایر با اهداف دانشگاه فرهنگیان وحتی توصیه وتاکیدات رهبر معظم است.بعنوان معلمی 24 سال تجربه تحصیلی در مقاطع مختلف وتدریس در دانشگاه بویژه دانشگاه فرهنگیان یقین دارم که با کلاس های یکساله لیسانس وفوق لیسانس وحتی دکترا هیچوقت معلم کارآمد ومورد انتظار آموزش وپرورش تربیت نخواهد شد واین اقدامات دولت فقط بخاطرهزینه اندکی است که در مقایسه با صدها هزینه نامناسب درجاهای دیگر در دانشگاه فرهنگیان باید پرداخت کند.

ناشناس
|    | 1394/4/13 - 19:43 |     1     0    
پاسخ: اگر با کلاس های یکساله نشود با کلاس های دو ساله فعلی هم معلم تربیت نمیشود. سطح علمی دانشگاه فرهنگیان خیلی پایین است لااقل دوره هایی که برای شاغلین برگزار میشود.دانشگاه فرهنگیان باید منحل شود تا از هزینه های آموزش و پروش کم شود و دولت یا خود افراد هزینه تحصیلشان را بپردازند.شاغلینی در این دانشگاه تحصیل میکنند که به زور دیپلمشان را گرفته اند ولی در این دانشگاه با معدل بالای 18 فارغ التحصیل میشوند.


نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
امتیاز شما به اين خبر:
   کد امنیتی:
 
 
 
 
© نسخه سوم فرهنگیان نیوز 1391
shoghlorg@gmail.com | info@farhangiannews.ir
پشتیبانی توسط: خبرافزار
Check  Out My Rank On PRTracking.com!
  خبر فوری: گزارش مراسم هفتمین بزرگداشت روز ملی منابع انسانی