RSS   |  نسخه موبایل   |  نسخه تلکس   |  پیوندها   |  جستجو پیشرفته   |  تماس با ما  
 صفحه اول    فرهنگی    فرصتهای استخدامی    اجتماعی، سیاسی    مقالات    خدمات    فراخوان    استخدام ( کارفرما ، کارجو)  
شنبه، 1 اردیبهشت 1403 - 03:21   
  تازه ترین اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 26601صفحه نخست » اخبار علمی ، فرهنگیدوشنبه، 22 تیر 1394 - 08:39
نظرشورای نگهبان درباره لایحه تأسیس واداره مدارس ومراکز پرورشی غیردولتی
  
فرهنگیان نیوز - تدبیر:


نظرشورای نگهبان درباره لایحه تأسیس واداره مدارس ومراکز پرورشی غیردولتی

شورای نگهبان نظر خود را در مورد لایحه دائمی شدن قانون اصلاح قانون تأسیس و اداره مدارس،مراکز آموزشی و مراکز پرورشی غیردولتی اعلام کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، لایحه دائمی شدن قانون اصلاح قانون تأسیس و اداره مدارس،مراکز آموزشی و مراکز پرورشی غیردولتی مصوب جلسه مورخ بیست و چهارم خرداد ماه یکهزار و سیصد و نود و چهار مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 10/4/1394 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که نظر این شورا به شرح زیر اعلام شد:

- نظر به این‌که لایحه دولت به عنوان «لایحه تمدید قانون اصلاح قانون تأسیس و اداره مدارس، مراکز آموزشی و مراکز پرورشی غیردولتی» تقدیم مجلس شده، نه دائمی شدن آن، به علاوه بر اساس مصوبه تعدادی از مواد قانون مذکوراصلاح و مواد دیگری هم به آن الحاق شده است و ظاهراً از طرف نمایندگان طرحی هم درخصوص مورد تسلیم نگردیده است، لذا تصویب مصوبه بدین نحو، مغایر اصل 74 قانون اساسی شناخته شد.

5 ایراد شورای نگهبان به طرح استانی شدن انتخابات مجلس

شورای نگهبان نظر خود را در مورد طرح استانی- شهرستانی شدن حوزه‌های انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، طرح استانی- شهرستانی شدن حوزه‌های انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب جلسه مورخ 31 خرداد ماه 1394 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 10/4/1394 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که نظر این شورا به شرح زیر اعلام شد:

1- ماده 4 و تبصره‌های آن؛ با توجه به امتیازهایی که برای احزاب در مواد بعدی مقرر شده است، نسبت به سایر تشکل‌های دینی و سیاسی رسمی، تبعیض ناروا محسوب و مغایر بند 9 اصل 3 قانون اساسی است.

2- در ماده 7 و تبصره آن، برگزاری انتخابات مطابق مفاد مصوبه چون موجب بروز و ازدیاد اختلافات محلی، قومی، قبیله‌ای و مذهبی می‌شود و این اختلافات خلاف همبستگی و وحدت ملی است و عامل از بین رفتن توسعه و تحکیم برادری اسلامی و تعاون عمومی بین همه مردم می‌شود، بنابراین خلاف موازین شرع و مغایر بند 15 اصل سوم قانون اساسی شناخته شد. به علاوه برگزاری انتخابات به نحو مذکور چون باعث کاهش مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت خودشان می‌شود، از این جهت مغایر بند 8 اصل سوم قانون اساسی شناخته شد. مضافاً براین، در تبصره این ماده عبارت «یک یا چند کرسی» از جهت تأثیر در نتیجه انتخابات ابهام دارد، همچنین اطلاق آن از این جهت که شامل مواردی می‌شود که اتکا به آراء عمومی مصداق پیدا نمی‌کند، مغایر اصل 6 قانون اساسی شناخته شد.

3- اطلاق ماده 10 ، نسبت به مواردی که انتخابات یک حوزه به کلی ابطال می‌شود، اگر این ابطال به نحوی باشد که به اساس انتخابات کل استان خلل وارد کند، صحیح دانستن انتخابات آن استان اشکال دارد.

4- ماده 11 ، علاوه بر این که نسبت به حق رأی مردم در مرحله اول تبعیض ناروا محسوب می‌شود و مغایر بند 9 اصل سوم قانون اساسی است، اطلاق آن از این جهت که شامل مواردی می‌شود که اتکاء به آراء عمومی مصداق نمی‌یابد، مغایر اصل 6 قانون اساسی است .

5- از آنجا که این مصوبه در کل، موجب افزایش هزینه‌های عمومی می‌شود، لذا مغایر اصل 75 قانون اساسی شناخته شد.

تذکرات

1- در سطر اول ماده 4 ، عبارت «داوطلبان نامزدی» باید به عبارت «داوطلبان نمایندگی» اصلاح شود.

2- در تبصره یک ماده 4 ، بعد از عبارت «انجمن‌های اسلامی» حرف (و) اضافه شود.

تعداد بازدید: 3766 ، امتیاز کاربران: 0 (0 نفر) ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
امتیاز شما به اين خبر:
   کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© نسخه سوم فرهنگیان نیوز 1391
shoghlorg@gmail.com | info@farhangiannews.ir
پشتیبانی توسط: خبرافزار
Check  Out My Rank On PRTracking.com!
  خبر فوری: گزارش مراسم هفتمین بزرگداشت روز ملی منابع انسانی