جمعه، 7 اردیبهشت 1403 - 00:20   
  تازه ترین اخبار:  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 29686صفحه نخست » اخبار اجتماعی، سیاسیجمعه، 10 اردیبهشت 1395 - 12:04
کاهش ۳۰ درصدی مهاجرت به خارج از کشور/ لغو یا تسهیلات ویزا در ۴۲ کشور
  
فرهنگیان نیوز - تدبیر https://telegram.me/edufarhangian:

 
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه از کاهش ۳۰ درصدی مهاجرت به خارج از کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حسن قشقاوی در نشست مسائل کنسولی که در محل وزارت خارجه برگزار شد، گفت: ایران در مجموع هم اکنون با ۴۲ کشور جهان به مکانیزم لغو یا تسهیلات ویزای دست یافته است که این امر بیانگر افزایش اعتبار گذرنامه ایرانی در عرصه بین‌المللی است.
کاهش ۳۰ درصدی مهاجرت به خارج از کشور
او با بیان اینکه میزان مهاجرت ایرانیان اعم از نخبگان یا غیر نخبگان به خارج از کشور ۳۰ درصد کاهش یافته است، اظهار داشت: ما در سال ۹۳ حدود ۷۰۰ هزار سند مربوط به مسافرت یا اقامت به خارج از کشور صادر کردیم در حالی‌که در سال ۹۴ طبق آماری که دارم این میزان به ۵۰۰ هزار سند تقلیل پیدا کرده است و ما امیدواریم این آمار برای سال جاری هم کاهش بیشتری داشته باشد.
افزایش ۵۰ درصدی صدور ویزا برای سفر اتباع ایرانی به خارج از کشور
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه با بیان اینکه روند صدور ویزا برای اتباع ایرانی توسط سفارتخانه‌های خارجی مقیم ایران افزایش یافته است، تصریح کرد: مقایسه سال ۹۴ با ۹۳ نشان می‌دهد که کشورهای اروپایی علاوه بر اینکه حدود ۳۰ درصد صدور ویزا برای اتباع ایرانی را افزایش دادند، تسهیلات بیشتری هم در این زمینه در نظر گرفته‌اند. کشورهای غیر اروپایی‌ها نیز ۵۰ درصد صدور ویزا‌ها برای سفر اتباع ایرانی به خارج از کشور افزایش داشته‌اند.
قشقاوی با بیا اینکه افزایش صدور ویزا و تسهیلات ویزایی از نکاتی است که نشان‌دهنده اعتبار گذرنامه‌هاست، خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه این است که ما ۳۰ درصد کاهش مهاجرت به خارج کشور داشتیم و با توجه به اینکه سفارت‌های خارجی میزان بیشتری از گذشته برای اتباع ما ویزا صادر کردند می‌تواند به این دلیل باشد که ایرانی‌ها بیشتر از طریق کشورهای همسایه در خواست ویزا کردند.
تسهیلات صدور روادید وزارت امور خارجه برای اتباع خارجی
او با اشاره به تسهیلات صدور روادید وزارت خارجه برای اتباع خارجی ابراز داشت: با برخی کشورها مانند گرجستان قبلا لغو روادید بودیم که مدتی متوقف شد ولی هم اکنون مجددا به صورت متقابل لغو روادید برپا شد. کشورمان برای اتباع آذربایجان و مصر لغو روادید یک‌جانبه دار و به صورت رایگان و متقابل برای اتباع لبنان و مالزی‌ ویزای فرودگاهی ارائه می‌دهیم.
قشقاوی افزود: ما غیر از اتباع ۱۰ کشور که شامل آمریکا، انگلیس، کانادا، اردن، سومالی، کلمبیا، افغانستان، پاکستان، بنگلادش و هندوستان می‌شوند به سایر کشور‌ها ویزای ۳۰ روزه فرودگاهی می‌دهیم. البته عراق نیز در بین این کشور‌ها بود ولی الان در مشهد به اتباع این کشور ویزای فرودگاهی می‌دهیم.
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه با بیان اینکه توصیه ما به مسافرین و اتباع خارجی این است که ویزاهای خود را در مراکز کنسولی ایران دریافت کنند، یادآور شد: این روزها درخواست صدور ویزا در فرودگاه‌ها بسیار زیاد شده است و این در حالی است که امکانات ما و پرسنلی فرودگاه‌ها کم است؛ بنابراین توصیه ما این است که اتباع خارجی ویزاهای خود را از سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های ایران دریافت کنند.
چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر؛ میزان ورودی اتباع خارجی به ایران در سال ۹۴
قشقاوی با بیان اینکه برخی از ویزاها خاص برای اتباع خارجی در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: از آن جمله می‌توان به ویزای توریست درمانی اشاره کرد که نصف قیمت بوده و هم‌چنین ویزای درمانی که بیمار به همراه خانواده‌اش تا هر اندازه که نیاز مداوا در داخل ایران داشته باشد دریافت می‌کند و این ویزا نصف قیمت است.
او اضافه کرد: ویزای خانواده نیز برای فرزندان خانم‌هایی که ایرانی هستند ولی شوهران خارجی دارند در نظر گرفته شده و فرزندان به همراه شوهران خارجی این افراد می‌توانند از این ویزای خانواده یک ساله و با یک سوم قیمت برای سفر در ایران استفاده کنند. البته در نظر کارشناس‌های وزارت امور خارجه اگر مادر ایرانی باشد فرزند ایرانی‌تر محسوب می‌شود اما همان‌طور که می‌دانید این بحث در مجلس است و ممکن است دیدگاه‌های مختلفی در این زمینه مطرح باشد و ما نیز تابع قانون هستیم.
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه با یادآوری اینکه صدور ویزا در فرودگاه‌ها نسبت به سال گذشته به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش داشته است، بیان کرد: در سال ۹۲، ۴۵ هزار ویزای فرودگاهی صادر کردیم و در ۹۳، ۶۲ هزار ویزا و همچنین تا سال ۹۴، ۹۰ هزار ویزای فرودگاهی صادر شده است. هم‌چنین آمار روادید فرودگاهی نیز بیش از ۱۰۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و این شرایط در نمایندگی‌های ایران نیز به همین منوال بوده است. میزان ورودی اتباع خارجی به ایران در سال ۹۴ حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بوده است.
قشقاوی با بیان اینکه با روسیه قرارداد تسهیلات ویزای خوبی امضا شده است، گفت: در این قرارداد که امسال امضا شده است، تجار ما برای پنج سال با معرفی اتاق بازرگانی به صورت متقابل ویزا دریافت خواهند کرد. این تسهیلات ویزایی با سایر کشورهای نیز وجود دارد.
او با اشاره به رایزنی‌های کنسولی با کشورهای مختلف اظهار داشت: ما در سال گذشته با سی کشور که عمدتا غربی و همسایگانمان هستند مذاکرات کنسولی داشتیم که بسیاری از مداکرات نتیجه‌بخش بوده است و این روند پرشتاب مذاکرات و توافق‌های کنسولی به ویژه با کشورهای غربی و غیرغربی و همسایگان‌مان ادامه خواهد داشت.
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه با بیان اینکه تقریبا ماهی نیست که در سطح معاون وزیر خارجه ایران یا مدیرکل کنسولی، گفت‌وگوی کنسولی با این کشورها نداشته باشیم، تصریح کرد: ما با کشورهایی مانند انگلیس، ژاپن، استرالیا، فیلیپین، ترکمنستان، گرجستان، ایتالیا و رومانی طی چند ماهه اخیر گفت‌وگو داشتیم و این مذاکرات با فنلاند، اسپانیا، پرتغال، دانمارک و آلمان ادامه دارد. هفته آینده نیز با اتریش گفت‌وگوهایی خواهیم داشت.
سه هزار زندانی ایرانی در از خارج کشور
قشقاوی در رابطه با ایرانیان زندانی خارج از کشور خاطرنشان کرد: حدود سه هزار زندانی ایرانی در خارج از کشور که سالانه یک سوم آنها یعنی هزار نفر از زندان‌های سراسر جهان آزاد می‌شوند. اینکه ما واژه «حدوداً» را استفاده می‌کنیم به این دلیل است که مبنای زندانی بودن خوداظهاری است و دفاع ما از زندانی کشورمان زمانی صورت می‌گیرد که خود او یا خانواده‌اش این مسئله را با نمایندگی‌های ما در خارج ازکشور مطرح کرده باشند و تا زمانی که این موضوع را مطرح نکنند آمار مخفی می‌ماند و ما در آمار خود این فرد را نخواهیم داشت.
او با بیان اینکه از این سه هزار نفر زندانی ایرانی همواره یک‌سوم آن‌ها با تلاش گسترده وزارت امور خارجه در مرکز به ویژه اداره کل ایرانیان و نمایندگی‌های ما در خارج از کشور آزاد می‌شوند، ابراز داشت: ‌ این افراد یا مورد عفو قرار می‌گیرند که پارسال ۵۷۰ نفر عفو و آزادی کامل داشتیم و حدود ۲۰۰ نفر از زندانیان ایرانی برای گذراندن ادامه محکومیت خود به داخل ایران فرستاده شدند، بنابراین یک‌سوم عفو و انتقال زندانیان در هر سال داشته‌ایم.
امضا قرار دادهای انتقال و استرداد مجرمان با ۵۰ کشور
 
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه با بیان اینکه وزارت امور خارجه کشورمان حمایت‌های لازم را از زندانیان ایرانی در خارج از کشور انجام داده است، عنوان کرد: پرونده‌های زندانیان خارج از کشور را در دادگاه‌ها نیز پیگیری می‌شود. با این پیگیری‌ها حدود هزار زندانی ایرانی از زندان‌های خارج از کشور آزاد شده‌اند ما با حدود ۴۷ تا ۵۰ کشور قرارداد سه گانه انتقال محکومان استرداد مجرمین و معاضدت قضایی داشته‌ایم. از این ۵۰ تا بخشی امضا شده ولی هنوز تصویب نهایی نشده و بخشی امضا و تصویب شده‌اند ولی برای اجرا کمی مشکل دارند.
قشقاوی از امضا موافقتنامه‌ انتقال محکومان با ترکمنستان، استرداد مجرمین با قبرس، انتقال محکومان با پاکستان و چین خبر داد و بیان کرد: اواخر فروردین خوشبختانه این نظر از سوی رئیس مجلس به دولت و دولت به وزارت خارجه ابلاغ شد و ما هم به نمایندگی‌های خود گفتیم که این موضوع را اجرایی کنند.
او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با اندونزی و مالزی نیز در رابطه با استرداد مرجرمین ایرانی گفت‌وگوهایی صورت گرفته است یا خیر؟ یادآور شد: قبلا با این کشور‌ها پیش نویس انتقال محکومین ارائه شده است و باید بررسی و مراحل لازم طی شود. البته با توجه به اینکه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ زندانی ایرانی در زندانهای این کشور هستند ولی از آن کشور‌ها زندانی زیادی در ایران وجود ندارد رقبت زیادی برای امضاء توافق نامه استرداد مجرمان و انتقال و محکومان در این کشور‌ها به چشم نمی‌خورد البته ما این موضوع را انسانی می‌بینیم و می‌خواهیم همه کشور‌ها با ما توافق نامه‌های قضایی را امضاء کنند.
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه همچنین در رابطه با بحث انتقال مجرمان ایرانی از کانادا نیز گفت‌: با توجه به اینکه رابطه سیاسی و دیپلماتیک با کانادا نداریم در حال حاضر نمی‌شود در این زمینه اظهار نظر کرد و باید ببینیم در آینده چه اتفاقی رخ می‌دهد.
تلاش وزارت امور خارجه برای احقاق حقوق زندانیان ایرانی
قشقاوی همچنین با اشاره به پی‌گیری‌ها و حمایت‌های کنسولی وزارت خارجه از زندانیان ایرانی خارج از کشور گفت: وزارت خارجه تمام تلاش خود را برای احقاق حقوق زندانیان ایرانی در خارج از کشور انجام می‌دهد ‌اما گاهی مواقع در مورد پیگیری پرونده‌های اتباع ایرانی که در خارج از کشور با اتهاماتی بویژه قاچاق مواد روبرو هستند فشارهایی از سوی رسانه‌ها به وزارت خارجه وارد می‌شود در حالی که بهتر است رسانه‌ها بیشتر تلاش خودرا برای اطلاع‌رسانی به خانواده‌ها داشته باشند که قاچاق مواد مخدر چه تبعات سنگینی را به دنبال خواهد داشت.
او با اشاره به فعالیت‌های وزارت امور در حوزه‌های دانشجویی و فرهنگی در خارج از کشور خاطرنشان کرد: با همکاری وزارت آموزش و پرورش تلاش‌های بسیار خوبی در زمینه‌ی آموزشی ایرانیان خارج از کشور صورت گرفته است علاوه بر این تاکید می‌کنم ایران سرزمین مادری همه آنهایی است که هویت ایرانی و ملیت ایرانی دارند.
پناهجویی نه عمل مجرمانه است و نه مصونیت‌آفرین
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه تاکید کرد: ‌ حتی آنهایی که سالهای قبل پناه‌جو شده‌اند می‌توانند به ایران باز گردند چرا که پناهجویی در منطق وزارت خارجه نه عمل مجرمانه است و نه مصونیت‌آفرین. به صرف اینکه کسی تقاضای پناهندگی کرده باشد مورد پیگیری قرار نمی‌گیرد البته مهم است که خروج آن فرد قانونی باشد و شاکی خصوصی یا پرونده قضایی نداشته باشد.
قشقاوی با بیان اینکه بین سه تا پنج درصد از پناهندگان ما هستند که عضو اپوزیسیون می‌شوند، اظهار داشت: می‌توان گفت ۹۵ درصد پناه‌جویان به دلایل دیگری اقدام به پناهندگی می‌کنند و مشکلی هم برای بازگشت ندارند و اپوزیسیونی که به عنوان برانداز باشد حداکثر‌‌ همان سه تا پنج درصد هستند و از نظر شخصی من طبق گزارش‌های موجود‌‌ همان سه درصد محسوب می‌شوند نه بیشتر.
او با اشاره به اخباری که از برخورد با برخی از ایرانی‌ها هنگام بازگشت به کشور یادآور شد: روزانه ده‌ها هزار نفر به ایران می‌آیند ولی هیچ برخورد حقوقی و قضایی با آن‌ها صورت نمی‌گیرد. برخی موارد خاص هستند و ربطی به وزارت خارجه ندارند و موضوع به ارگان یا سازمان‌های دیگر مربوط است.
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که تلاش‌های زیادی از سوی وزارت امور خارجه و سفرای کشورمان برای بازگرداندن پناه‌جویان اخیر ایرانی به خواست خود به کشور صورت می‌گیرد و با توجه به اینکه این پناه‌جویان اغلب از شرایط بسیار بدی در کمپ‌ها به سر می‌برند‏، چرا باز هم بازگشت آن‌ها به داخل کشور نیستیم؟ توضیح داد: این موضوع سیاسی است و ریشه در تبلیغات منفی و بهشت نمایی کاذب از کشورهای غربی دارد. به مرور زمان خود طرف‌های غربی و به ویژه توریست‌هایی که به ایران می‌آیند اعتراف به این موضوع کرده‌اند.
قشقاوی ادامه داد: در اردوگاه کاله پناه‌جویان در ۲۴ ساعت یک بار حق رفتن به دستشویی را دارند و حداقل غذا را دریافت می‌کنند. به نظر من این سیاست‌ مهاجرتی و پناه‌جویی غرب بی‌پایه و اساس و بودن تبلیغات را نشان می‌دهد. ما در بسیاری از مذاکرات این حرف‌ها را شنیده‌ایم که غربی‌ها می‌گویند ادعاهای کذب پناه‌جویان را قبول می‌کنیم.
او با اشاره به مهاجرانی که با موج پناه‌جویان سوریه به غرب رفتند خاطرنشان کرد: ما مایل هستیم که این افراد به کشور بازگردند و به نمایندگی‌های خود دستورالعمل کتبی دادیم که بازگردندن این افراد را تسهیل کنند و به طرف‌های خارجی نیز اعلام کردیم هرگاه این پناه‌جویان ایرانی درخواست بازگشت به کشور داشتند ما هیچ مسئله‌ای برای پذیرش آن‌ها نداریم. موارد خاصی که شکایت قضایی و شاکی خصوصی دارند نمی‌شود به اکثریت قاطع هموطنانمان در خارج از کشور تامین داد.
تصویب ۹۷ درصد از لوایح و طرح‌های وزارت خارجه در مجلس
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه با بیان اینکه بالای ۹۷ درصد از لوایح و طرح‌هایی که مستقیم یا غیر مستقیم مربوط به وزارت امور خارجه بوده در مجلس تصویب شده است گفت: همکاری دستگاههای اجرایی و قضایی با وزارت خارجه بسیار خوب است و همکاری مجلس نیز بسیار مناسب است. شاخص برخورد پارلمانی با یک دستگاه اجرایی این است که یا به وزیر آن دستگاه کارت زرد بدهند یا استیضاحش کند یا اینکه در رابطه با آن دستگاه اجرایی تحقیق و تفحص انجام دهند که خوشبختانه در رابطه با وزارت خارجه نه شاهد کاهش بودجه بوده‌ایم و نه هیچ یک از موارد ذکر شده اعمال شده است.
او ادامه داد: بحث برجام مهم‌ترین مساله بود که دیدیم مجلس به آن رای داد و این در حالی است که قطعا در مجلس موافقت و مخالفی وجود داشته‌اند اما با وجود همین موافقت‌ها و مخالفت‌ها نسبت به عملکرد وزارت امور خارجه شاهد بودیم که برجام رای آورد و امیدوار هستیم مجلس آتی نیز همانند مجلس فعلی تعامل و همکاری خود را حتی بهتر از گذشته با وزارت امور خارجه داشته باشند.
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه تاکید کرد: بخشی از انتقاد‌ها به وزارت خارجه جناحی بود ولی اغلب آن‌ها از سر دلسوزی و حفظ منافع بوده ولی ما امیدوایم همه این مواضع از سر دلسوزی باشد.
کسی نمی‌تواند فردی را به اجبار به پناهندگی و اقامت در کشوری وادار کند
قشقاوی درباره اجبار به برخی از پناهجویان ایرانی برای گرفتن تابعیت جزایر اطراف استرالیا توضیح داد: کسی نمی‌تواند فردی را به اجبار به پناهندگی و اقامت در کشوری وادارکند و افراد خودشان هستند که در این خصوص تصمیم گیری می‌کنند.
او ادامه داد: با این حال ممکن است خروجی اقدام استرالیا چنین امری باشد چرا که نپذیرش تابعیت استرالیا واقامت بلند مدت در این جزایر ممکن است چنین نتیجه‌ای داشته باشد.
نباید موضوع منا به فراموشی سپرده شود
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر روند پیگیری پرونده متعرضین به دو نوجوان ایرانی، فاجعه منا و افتادن جرثقیل و همچنین وضعیت حج امسال گفت: آقای اوحدی به همراه هیاتی به عربستان سفر کردند و همه ابعاد موضوع در رابطه با مسائل ذکر شده مطرح شده است.
قشقاوی تاکید کرد: ‌همانطور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند نباید موضوع منا در عرصه‌ جهانی به فراموشی سپرده شود و تمام تلاش وزارت امور خارجه نیز بر همین مبنا در سطوح وزیر و معاونین و سایر سمت‌ها در وزارت خارجه این موضوع را پیگیری می‌کنند. ما همواره در جهان اسلام و مجامع بین‌المللی به بیان مظلومیت کشته شدگان در فاجعه منا طبق نظر مقام معظم رهبری ادامه می‌هیم.
او عنوان کرد که نظر اجماعی حقوقدانان بین‌المللی در زمینه پیگیری این فاجعه در محاکم قضایی و حقوقی بین‌المللی این است که رجوع به دیوان دادگستری بین‌المللی منوط به عضویت عربستان سعودی در این محاکم و تراضی طرفین است.
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه ادامه داد: این مسئله می‌تواند هم در محاکم عربستان سعودی و هم محاکم ایرانی پیگیری شود اما در صورت پیگیری در محاکم ایرانی اجرای احکام از سوی عربستان مشکل است.
قشقاوی به مبانی فقهی و حقوقی فاجعه منا و احقاق حقوق زایرین شهدای ایرانی اشاره کرد و گفت: محرز و مسلم است که عربستانی‌ها باید بر اساس مبانی فقهی خودشان و خسارت این زایران را پرداخت کنند.
او با تاکید براینکه بر اساس قاعده فقهی قتیل الزحام خارج از مقصر بودن یا نبودن سعودی‌ها شهادت فاجعه منا قتل شبه عمد محسوب می‌شود، بیان کرد: برهمین اساس هم باید دیه این عزیزان از بیت‌المال سعودی‌ها پرداخت شود.
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به مذاکرات مسئولان سازمان حج و زیارت کشورمان با طرف سعودی خاطرنشان کرد: ظاهرا قرار شده طی یک ماه و نیم آینده خسارت آسیب‌دیدگان ناشی از سقوط جرثقیل پرداخت شود و طرف سعودی اعلام کرده درباره پرداخت خسارت فاجعه منا هم آمادگی دارند که این خبر خوبی است.
مسئولیت برگزار نشدن مراسم حج با سعودی‌هاست
قشقاوی با تاکید بر اینکه برگزاری عزتمندانه و ایمن حج از دید ما بسیار مهم است اظهار داشت: در حال حاضر ما رابطه سیاسی و کسنولی و با عربستان سعودی نداریم و در این شرایط باید تضمین‌های لازم برای برگزاری حج وجود داشته باشد که در نبود دیپلمات‌ها و کنسولهای ما کار دشواری است.
او تصریح کرد: تا زمانی که مکانیسم‌های تضمین مشخص نشود و عربستان تضمینی در این خصوص ندهد، صرف اعلام آمادگی برای میزبانی از حجاج ایرانی کافی نیست.
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه اضافه کرد: با توجه به اینکه این دولت عربستان سعودی بوده که اقدام به قطع رابطه با ایران کرده است باید مسئولین این کشور به افکار عمومی دنیا در خصوص میزبانی از حجاج ایرانی پاسخگو باشد؛ چراکه برگزاری مراسم حج برعهده این کشور است و ما منتظریم ببینیم طرف سعودی چه اقدامی در این خصوص انجام می‌دهد
قشقاوی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال این نیست که فریضه الهی و واجب حج را تعطیل کند با این حال مسئولیت این امر با عربستان سعودی است که تضمین‌های لازم را در این خصوص بدهد.

 

تعداد بازدید: 655 ، امتیاز کاربران: 0 (0 نفر) ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
امتیاز شما به اين خبر:
   کد امنیتی:
 
 
 
 
© نسخه سوم فرهنگیان نیوز 1391
shoghlorg@gmail.com | info@farhangiannews.ir
پشتیبانی توسط: خبرافزار
Check  Out My Rank On PRTracking.com!
  خبر فوری: گزارش مراسم هفتمین بزرگداشت روز ملی منابع انسانی